Zaštita podataka

Datum verzije: 24.05.2018.

Svjesni smo činjenice da Vaši podaci pripadaju isključivo Vama! Ozbiljno smo shvatili zaštitu podataka te poduzimamo više nego što je zakonski propisano da bi u tajnosti čuvali Vaše podatke. Zaštita Vaših osobnih podataka nam je od izuzetne važnosti. Vaše podatke stoga obrađujemo isključivo na temelju zakonskih propisa, osobito na temelju Zakona o telekomunikacijama i europske Opće uredbe o zaštiti podataka (engl. GDPR, njem. DSGVO). S ovom Izjavom o zaštiti podataka obavještavamo Vas kako prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo Vaše osobne podatke.

Vlasnik ove web-stranice je RECA d.o.o. sa sjedištem u Hrvatskoj. Pojmovi kao “mi“, „nama“, „naš“, itd. u ovoj Izjavi o zaštiti podataka odnose se na RECA d.o.o. Pojmovi kao „Vi“, „Vama“, „Vaš“, itd. odnose se na Vas kao korisnika web-stranice, neovisno o tome, da li ste se ili niste registrirali na našoj web-stranici. Molimo Vas da pažljivo pročitate Izjavu o zaštiti podataka i da ne koristite web-stranicu ako se ne slažete se nekim od ovdje navedenih postupaka. Molimo te da isto tako ne koristiš našu web-stranicu ako si mlađi od 16 godina. Ako ćemo doznati da netko još nema 16 godina, nećemo od te osobe prikupiti nikakve osobne podatke prije nego što ne dobijemo pristanak njezinog zakonskog zastupnika u nekom provjerljivom obliku. Takav zakonski zastupnik može nakon upita dobiti uvid u djetetove spremljene podatke i/ili zahtijevati brisanje tih podataka.

Što su osobni podaci i koje mi podatke koristimo?

Osobni podaci su Vama kao osobi pridruženi podaci. Tu spadaju npr. podaci kao što su ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski i/ili mobilni broj, broj kupca, državljanstvo, datum rođenja kao i ostali slični podaci koje nam dajete kod registracije ili kod uređivanja Vašeg korisničkog računa, ali i podaci za legitimaciju (npr. podaci na Vašim ispravama), informacije o Vašoj financijskoj situaciji (npr. podaci o bonitetu).

Osim toga, prilikom posjeta naše web-stranice iz tehničkih se razloga spremaju i drugi podaci kao što je npr. IP-adresa koju Vaš pružatelj internetskih usluga dodjeluje Vašem pristupnom uređaju prilikom spajanja na Internet ili informacije o web-stranici preko koje ste pristupili našoj ponudi ili informacije o Vašem web-pregledniku (tehničke informacije). Ove tehničke informacije mogu u pojedinačnom slučaju predstavljati osobne podatke. U pravilu, tehničke informacije koristimo samo onda ako je to zbog tehničkih razloga potrebno za poslovanje i za zaštitu naše web-stranice od napada i zlouporabe, kao i u pseudonimiziranom i anonimnom obliku za potrebe statistike.

Koje izvore koristimo?

Podatke koje obrađujemo i koristimo obuhvaćaju s jedne strane od nas aktivno prikupljene informacije, a s druge strane i informacije koje ste nam dobrovoljno dali na raspolaganje u različitim situacijama (npr. ako s naše web-stranice skidate programe, ako se prijavljujete na nagradnu igru, šaljete e-mail korisničkoj službi, popunjavate online kontaktni obrazac, itd.) ili koje legitimno dobijemo iz javno pristupnih izvora (sudski ili obrtni registar, Vaša web-stranica, gospodarska komora, itd.) ili koje dobivamo od drugih ovlaštenih poduzeća (npr. od kreditne agencije, izdavača imenika, potrošačkih udruga).

Posjet domeni reca.hr

1. Log datoteke

Prilikom posjete domeni reca.hr iz tehničkih se razloga u protokolarnu datotetku, tzv. log datoteku, spremaju sljedeći podaci:

 • IP-adresa Vašeg pristupnog uređaja
 • web-stranica od koje ste nas posjetili
 • koje ste sve naše web-stranice posjetili
 • datum i trajanje posjete
 • vrsta preglednika i postavke preglednika
 • operacijski sustav
 • lokacija

Svakim pristupom web-stranicama od RECA d.o.o. prenose se i spremaju podaci o korištenju putem odgovarajućeg web-preglednika u protokolarnu datoteku, tzv. serversku log datoteku. Tako spremljeni podatkovni zapisi sadrže sljedeće podatke: datum i vrijeme posjete, naziv posjećene stranice, IP-adresu, URL web-stranice s koje ste proslijeđeni na web-stranicu RECA d.o.o., prenesena količina podataka, informacije o vrsti i verziji korištenog web-preglednika.

Pod pretpostavkom moguće zakonski regulirane obveze čuvanja, IP-adrese korisnika brišu se ili anonimiziraju nakon završetka sesije. Kod anonimiziranja, dolazi do promjene IP-adrese koja se nakon toga ne može povezati s određenom fizičkom osobom odnosno taj postupak povezivanja iziskuje prekomjerno korištenje vremena, troškova i radne snage.

Podatkovni zapisi u log datotekama vrednuju se u anonimiziranom obliku kako bi se naša ponuda i web-shop još više poboljšali i prilagodili korisniku, kako bi se što prije otkrile i uklonile pogreške te za kontrolu kapaciteta poslužitelja. Na taj se način npr. može dobiti slika u koje je vrijeme posebno omiljeno korištenje našeg web-shopa kako bi se u dotičnom vremenu osigurao potreban prostor za određenu količinu podataka, a Vama na taj način omogućilo nesmetano odvijanje kupovine. Osim toga, analizom protokolarne datoteke možemo brže prepoznati i otkriti moguće pogreške u RECA d.o.o. web-shopu.

 

2. Google Analytics

Kako bi kontinuirano poboljšali i optimirali našu ponudu, koristimo tzv. Tracking tehnologije. Za ovo koristimo Google Analytics, uslugu web-analize od Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California, 94043 USA („Google“). Google Analytics upotrebljava kolačiće, tekstualne datoteke koje se spremaju na Vaše računalo i koje nam pomažu kod analize web-stranice tijekom njezinog korištenja od strane naših posjetitelja. Pomoću kolačića prikupljene informacije o korištenju web-stranice prenose se u Google koji ih pohranjuje na svoje servere u SAD-u. Prije prijenosa te se informacije anonimiziraju tako da se odstranjuje zadnji bajt Vaše IP-adrese. Google u naše ime obrađuje ove informacije u svrhu analize Vašeg korištenja naše web-stranice, za izradu izvještaja o aktivnosti web-stranice i za pružanje drugih usluga povezanih s aktivnošću web-stranice i korištenjem Interneta. Google ne povezuje Vašu IP-adresu s ostalim svojim podacima. Ako ne želite koristiti jednu ili više Google funkcija, možete ih deaktivirati u određenim postavkama koje možete pronaći pod www.google.com/settings/ads. Nadalje, pomoću Network Advertising Iniative (NAI) stranice za potrošače na www.networkadvertising.org/choices/ možete provjeriti koja web-stranica upotrebljava kolačiće u Vašem web-pregledniku te ih po potrebi i deaktivirati. Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete biti u mogućnosti koristiti sve funkcije navedene web-stranice. Osim toga, možete Google-u uskratiti prikupljanje podataka koji se pohranjuju u kolačiće i odnose na Vaše korištenje web-stranice (uključujući i Vašu IP-adresu) kao i spriječiti obradu tih podataka od strane Google-a tako da kliknete na poveznicu tools.google.com/dlpage/gaoptout i spremite i skinete raspoložive dodatke za web-preglednik ili da kliknete na Opt-Out-poveznicu koja koristi Opt-Out-kolačić koji sprečava prikupljanje Vaših podataka prilikom budućih posjeta takve web-stranice. Više detalja o upotrebi kolačića putem Google-a kao i Google Izjavu o zaštiti podataka možete pronaći na https://policies.google.com/technologies/ads. S Google-om smo sklopili ugovor o obradi podataka te pri tome primjenjujemo stroge zahtjeve hrvatskih tijela za zaštitu podataka tijekom korištenja usluge Google Analytics.

 

3. Google AdWords

Ova web-stranica koristi Google AdWords, online program za Google oglašavanje. Google AdWords upotrebljava kolačiće za analizu korištenja web-stranice. Kada preko Google oglasa dospijevate na našu web-stranicu, dolazi do kreiranja kolačića. Kolačići ove vrste gube svoju pravovaljanost nakon 30 dana i ne služe za personaliziranu identifikaciju. Vaš posjet nekoj našoj web-stranici u razdoblju kada kolačić još nije istekao, omogućuje nama i Google-u da prepoznamo da ste kliknuli na oglas i da ste proslijeđeni na našu web-stranicu. Svaki Google AdWords-oglašivač dobiva drugi kolačić. Ovi kolačići se ne mogu pratiti putem web-stranica AdWords-oglašivača. Informacije prikupljene pomoću konverzacijskih kolačića služe za izradu statistika za AdWords-oglašivače koji su se odlučili za konverzacijsko praćenje. AdWords-oglašivači dobivaju informaciju o ukupnom broju korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i koji su preusmjereni na web-stranicu s oznakom za konverzacijsko praćenje. Međutim, oni ne dobivaju informacije koje im omogućuju osobnu identifikaciju korisnika. Korisnici koji ne žele sudjelovati u praćenju svojih aktivnosti mogu deaktivirati ovaj kolačić za Google konverzacijsko praćenje unutar postavki svojeg web-preglednika. Takvi korisnici ne ulaze u statistike za konverzacijsko praćenje.

 

4. Google Remarketing

Ova web-stranica koristi Google Remarketing funkciju koja upotrebljava kolačiće za analizu korištenja web-stranice i omogućuje podjelu korisnika u različite segmente. Pomoću ovih kolačića mogu se na drugim web-stranicama u okviru Google oglašivačke mreže prikazivati reklamni oglasi od Vašeg interesa. Ti se oglasi temelje na Vašim prethodnim posjetima i akcijama na našoj web-stranici i odnose se na sadržaje koje ste pregledavali. Spremanje kolačića možete deaktivirati podešavanjem postavki Vašeg web-preglednika.

 

5. Facebook und Google+ Social Plugins

Na našim web-stranicama upotrebljavamo tzv. Facebook, Twitter i Google+ dodatke za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama. Kada kliknete na gumb „Podijeli“ čime u biti dajete svoju suglasnost za prijenos podataka, Vaš web-preglednik otvara direktnu vezu sa Google, Facebook ili Twitter serverom. Vašim klikom ti pružatelji usluga dobivaju informaciju da je Vaš web-preglednik otvorio našu određenu web-stranicu i to neovisno o tome ako nemate profil ili ako trenutno niste prijavljeni kod određenog pružatelja usluga. Ako dijelite ili lajkate sadržaj to će prema Vašim postavkama privatnosti biti vidljivo drugim osobama na toj društvenoj mreži. Osim toga, ti pružatelji usluga zadržavaju pravo da prikupljene statističke podatke o aktivnostima korisnika prosljeđuju trećim osobama, tj. drugim korisnicima i partnerima, oglašivačima i povezanim web-stranicama. Nemamo nikakav utjecaj na količinu podataka koju ti pružatelji usluga prikupljaju kod dijeljenja ili lajkanja sadržaja te Vas stoga molimo da dotične informacije o prikupljanju, proslijeđivanju i korištenju Vaših podataka saznate iz Izjava o zaštiti podataka ovih poslužitelja.

Google: policies.google.com/privacy?hl=hr/

Facebook: hr-hr.facebook.com/policy.php

Twitter: twitter.com/hr/privacy

Instagram: instagram.com

LinkedIn: linkedin.com/legal/privacy-policy

Xing: privacy.xing.com/en/privacy-policy

Youtube: policies.google.com/privacy?hl=hr

 

6. Video poveznice

Na našim web-stranicama možete pronaći i video poveznice koje su povezane s vanjskim pružateljima streaming usluga kao što je YouTube.

Gdje je to moguće, povezujemo takve videozapise u tzv. „prošireni modul zaštite podataka“.

Imajte na umu, da se najkasnije kod prikazivanja videozapisa prenose podaci vanjskom davatelju usluga.

 

7. Kolačići (engl. Cookies)

Naša web-stranica i web-shop upotrebljavaju tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke koji nam omogućuju da što udobnijim učinimo Vaš posjet našim web-stranicama. To uključuje npr. standardne postavke za prikaz naše web-stranice ili funkcije košarice, Single-Sign-Ons mogućnosti, kako bi se samo jednom prijavili te koristili funkcije košarice na svim našim web-stranicama. Ovi kolačići privremeno se spremaju na Vaše računalo te se prenose na naš server ako posjećujete naše web-stranice. Mi upotrebljavamo pretežno „sesijske kolačiće“ koji se brišu prilikom zatvaranja web-preglednika ili se brišu nakon nekoliko dana. Osim toga, upotrebljavamo i kolačiće koji ostaju spremljeni na Vašem disku i do tri godine. U kolačićima od RECA d.o.o. ne spremaju se nikakvi osobni podaci koji bi se mogli pročitati od strane trećih osoba. Kod aktivacije kolačića svakom se kolačiću dodjeluje jedinstveni broj koji se može identificirati samo od strane RECA d.o.o. servisa.

Kupujete li putem web-shopa, Vaša će se IP-adresa pohraniti tijekom Vaše narudžbe. Ovo je zbog Vaše sigurnosti kako bi otkrili mogući pokušaj lažne narudžbe u Vaše ime. Kao dio kupovnog procesa šaljemo Vam e-mail potvrde na Vašu navedenu e-mail adresu. Ovaj e-mail informira Vas o statusu narudžbe i dio je zakonske obveze kod online prodajnih aktivnosti.

Možete pregledavati i brisati kolačiće spremljenje na Vašem računalu i općenito kontrolirati upotrebu kolačića putem postavki Vašeg web-preglednika. Više informacija o tome možete dobiti kod proizvođača ili u funkcijama pomoći Vašeg web-preglednika. Imajte na umu da je funkcioniranje naših web-stranica ograničeno ili nedostupno ako niste suglasni s upotrebom kolačića.

 

7.1. Sustavno kritični kolačići
Naš CMS sustav i naš web-shop sustav trebaju kolačiće za pravilno i sigurno funkcioniranje. Oni pohranjuju na primjer Vašu košaricu i web-shop korisničko sučelje. Korištenjem naših web-stranica pristajete na upotrebu ove kategorije kolačića.

 

7.2. Kolačići trećih strana
Putem naših partnera za oglašavanje ili oglasne mreže koristimo oglašavanje na drugim web-stranicama. Ti partneri za oglašavanje upotrebljavaju tzv. kolačiće trećih strana koji se pohranjuju prilikom posjete naših web-stranica i očitavaju od određenog partnera za oglašavanje. Ovi kolačići služe za mjerenje uspješnosti i za naplatu korištenih mjera za oglašavanje između nas i našeg partnera za oglašavanje. Pri tome se ne pohranjuju osobni podaci nego se prikuplja samo broj otvaranja naših web-stranica putem uključenih mjera za oglašavanje od strane našeg partnera za oglašavanje. Kolačići treće strane su privremeno spremljeni kolačići koji su nakon Vašeg posljednjeg posjeta spremljeni još maksimalno 540 dana u Vašem web-pregledniku nakon čega automatski propadnu.

 

8. Retargeting

Želimo Vam prikazati samo reklamne oglase koji Vas zaista i zanimaju. Zbog toga na našim web-stranicama upotrebljavamo tzv. Retargeting za reklamne oglase prilagođene Vašim interesima. Prilikom posjete našim web-stranicama naši Retargeting-partneri putem Vašeg web-preglednika pohranjuju privremene kolačiće na Vašem uređaju. Privremeno spremljeni kolačići omogućuju našim Retargeting-partnerima prepoznavanje posjetitelja našeg web-shopa pod pseudonimom kako bi im se prikazali reklamni oglasi za proizvode koji bi ih vjerojatno mogli i zanimati. Podaci prikupljeni od naših Retargeting-partnera ne povezuju se s podacima koji omogućuju identifikaciju naših posjetitelja.

Ako ne želite primati Retargeting personalizirane reklamne oglase, možete otkazati njihovu upotrebu u našoj Izjavi o kolačićima. Druga mogućnost otkazivanja je moguća ako kliknete na prikazanu Opt-Out-poveznicu koja je sastavni dio svakog našeg Retargeting-reklamnog oglasa. Ta poveznica je u biti jedno malo „i“ ili ime našeg pružatelja usluga sive boje na svakom reklamnom oglasu. Klikom na poveznicu bit ćete proslijeđeni na web-stranicu našeg partnera za oglašavanje na kojoj možete isključiti uslugu oglašavanja. Imajte na umu da se Retargeting-isključivanjem na Vaš uređaj putem web-preglednika sprema tzv. Opt-Out-kolačić. Vaše je otkazivanje Retargeting opcije učinkovito samo kada upotrebljavate isti web-preglednik i ako prihvatite i ne brišete ovaj Opt-Out-kolačić. Ako želite nakon toga koristiti neki drugi web-preglednik, upotrijebite jednu od mogućnosti otkazivanja s tim drugim web-preglednikom.

 

Korisnički račun / web-shop registracija / registracija putem prodajnog savjetnika / narudžba

Za zaključivanje i izvršavanje narudžbe uključujući eventualna kasnija jamstva i moguće sudske sporove, za našu servisnu službu, tehničku administraciju kao i u vlastite marketinške svrhe potrebni su nam ovisno o pojedinačnom slučaju kontaktni podaci kao naziv poduzeća ili obrta, adresa isporuke i adresa za dostavu računa, e-mail adresa, broj telefona i/ili mobitela, OIB, branša djelatnosti, ukupan broj zaposlenih kao i Vaša funkcija u poduzeću (tzv. osnovni podaci). Osim toga, Vaše podatke koristimo za održavanje naše baze kupaca.

Registracija putem web-shopa: Za svakog registriranog kupca uređujemo direktan pristup zaštićen lozinkom njegovom korisničkom računu. Obrazac sa registraciju sastoji se od obaveznih polja i polja koja su dobrovoljna za popunjavanje.

Registracija putem prodajnog savjetnika: Uređujemo korisnički račun za svakog kupca koji se preko našeg prodajnog savjetnika prijavljuje kao naš budući kupac.

Upotreba Vaših podataka u marketinške svrhe / za Newsletter

Imate mogućnost da se pretplatite na naš Newsletter. Za to nam je osim Vašeg imena i prezimena i Vaše e-mail adrese potrebna i Vaša privola da ste suglasni s primanjem Newslettera.

Kako bi Vas ciljano opskrbili s informacijama, prikupljamo i obrađujemo i podatke koje ste nam dobrovoljno predali na raspolaganje npr. Vaš datum rođenja, itd.

Vaše podatke koristimo i kako bi s Vama komunicirali o Vašim narudžbama, određenim proizvodima ili marketinškim akcijama (npr. događaji s kupcima) i kako bi Vam na Vašu navedenu e-mail adresu poslali preporuke o proizvodima i uslugama koje bi Vas mogle interesirati.

Korištenje Vaših osobnih podataka u reklamne svrhe možete u bilo kojem trenutku besplatno opozvati putem e-maila na recadoo@reca.co.at.

Isto tako, možemo Vam bez Vaše privole na e-mail adresu koju ste naveli tijekom kupovine slati informacije o sličnim proizvodima i uslugama. Možete u bilo kojem trenutku opozvati primanje takvih e-mailova.

Svrha našeg Newslettera je da Vas informiramo o našem poduzeću, našem asortimanu i ostalim korisnim informacijama. S prijavom na Newsletter spremamo Vašu IP-adresu i datum prijave i šaljemo Vam link za potvrdu. Link za potvrdu služi kao dokaz u slučaju da neka treća osoba zlonamjerno koristi Vašu e-mail adresu ili ako se je bez Vašeg znanja prijavila za korištenje Newslettera. Naše e-mail poruke mogu sadržavati web-oznaku koja nam javlja ako ste dobili poruku, ako ste je otvorili ili ako ste kliknuli na poveznicu u poruci. Ove nam informacije uz Vašu povijest kupnje pomažu pri tome da Vam pošaljemo što relevantnije informacije te kako bi smanjili broj e-mail poruka. Ako to ne želite, možete vrlo jednostavno otkazati dobivanje našeg Newslettera. Poveznica za odjavu sastavni je dio svakog Newslettera.

Ne mogu se otkazati određene obavijesne poruke koje su potrebne za izvršenje narudžbe i/ili za funkcioniranje web-mjesta reca.hr, kao primjerice razne usluge (npr. potvrda registracije, informacije o upravljanju klijentima) ili za plaćanje paketa (npr. potvrda narudžbe, podaci za narudžbu, plaćanje). Ove poruke dobivate na Vaše navedene kontaktne informacije.

U tu svrhu koristimo postojeće informacije, kao na primjer potvrde primanja i čitanja e-mail poruka, informacije o računalu i internetskoj vezi, operacijskom sustavu i platformi, Vašoj povijesti naručivanja, Vašoj povijesti usluga, datumu i vremenu posjete početnoj web-stranici i proizvodima koje ste gledali kao i pojmovima za pretraživanje.

Ove informacije koristimo isključivo u pseudonimiziranom obliku. Naš je cilj da naše reklamne oglase što više prilagođavamo kako bi ih Vama učinili što interesantnijima. Analizom i vrednovanjem tih informacija u mogućnosti smo poboljšati našu web-stranicu i našu online ponudu, a Vama na taj način proslijediti individualne reklamne oglase, odnosno oglas koji Vam preporučuje proizvode koji bi Vas stvarno mogli i interesirati.

Nagradne igre, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mišljenja, online reklamiranje

Ako se prijavljujete na neku od naših nagradnih igara, Vaše podatke koristimo u svrhu informiranja o mogućim dobicima. Detaljnije smjernice možete pronaći u našim uvjetima sudjelovanja vezano za svaku nagradnu igru.

Osim toga, Vaše podatke upotrebljavamo i za istraživanje tržišta i ispitivanja javnog mišljenja. Pri tome se podrazumijeva da te podatke koristimo isključivo u anonimiziranom obliku i u statističke svrhe te samo za potrebe našeg poduzeća. Vaši anketni odgovori neće se objavljivati ili prosljeđivati trećim osobama. Vaše odgovore na naše ankete ne spremamo zajedno s Vašom e-mail adresom ili s ostalim osobnim podacima.

Informiramo interesente i kupce putem različitih kanala uključujući i reklamne oglase od RECA d.o.o. na web-stranicama drugih poduzeća. Prikupljamo informacije o tome koji se je reklamni sadržaj prikazivao, na što se je točno kliktalo unutar nekog reklamnog sadržaja i gdje se je prikazivao reklamni sadržaj. U okviru zakonskih propisa možemo u reklamne svrhe, za istraživanje tržišta i za potrebe oblikovanja naših usluga kreirati i analizirati korisničke profile pod pseudonimima.

Upiti putem kontaktnog obrasca

Ako nam se obraćate putem kontaktnog obrasca odnosno putem e-mail adresa koje su dostupne na našoj web-stranici, sprema se Vaše oslovljavanje, ime i prezime, e-mail adresa, područje na koje se odnosi Vaš upit kako bi se Vaša poruka odmah mogla proslijediti odgovarajućoj kontakt osobi. U druge se svrhe Vaši podaci koje ste naveli putem kontaktnog obrasca neće koristiti, a osobito ne za reklamne aktivnosti.

Poslovni odnosi s dobavljačima

Za sklapanje i izvršavanje narudžbe uključujući i moguće kasnije slučajeve jamstva, pravne sporove, za našu korisničku podršku odnosno za tehničku administraciju potrebni su kontaktni podaci kao što su ime i prezime, adresa isporuke, adresa za dostavu računa, e-mail adresa i podaci o računu. Osim toga, Vaše podatke koristimo za održavanje naše baze dobavljača.

Ispitivanje boniteta

U pojedinačnim slučajevima nakon Vaše narudžbe provodimo ispitivanje boniteta. Ispitivanje boniteta omogućuje nam da se osiguramo od mogućeg neplaćanja odnosno kako bi ispitali stabilnost budućih isporuka. Osim toga, ispitivanje boniteta služi Vašoj i našoj sigurnosti jer se na ovaj način onemogućuju moguće prijevare i druga kaznena djela. Ispitujemo sve podatke koji nam stoje na raspolaganju, između ostalog i sve prijašnje narudžbe koje su povezane s Vašim korisničkim računom. Uz ove nama dostupne podatke, potrebni su nam podaci i od vanjskih pružatelja usluga. Zbog toga, za potrebe provjere boniteta razmjenjujemo potrebne osobne podatke (ime i prezime, Vaša adresa, a u slučaju potrebe i Vaš datum rođenja) i podatke vezane za urednost plaćanja. Nema nikakve dodatne automatske analize.

Organizacija događaja od strane RECA d.o.o.

U nepravilnim intervalima organiziramo različita događanja i stručne skupove koje u pravilu dokumentiramo pomoću fotografija i/ili videozapisa. Njih možemo objaviti i dijeliti na našoj web-stranici, u našem Newsletteru, našim poslovnim prostorima, na našim društvenim mrežama odnosno u objavama za medije. Ove snimke se neće nikada prodati trećim osobama niti koristiti u poslovne svrhe koje ne spadaju u domenu reklamiranja RECA d.o.o. Sve te snimke na ovakvim događanjima prikupljamo na jasno vidljiv i transparentan način. Ako ne želite biti na takvim snimkama, možete se obratiti fotografu da ne želite biti fotografirani ili snimani, možete se zadržavati izvan područja gdje se prikupljaju takve snimke ili ukoliko ne postoji drugi način, možete napustiti takav događaj. Posjetom ovakvog događaja suglasni ste s opisanom upotrebom nastalih snimaka.

Stranice od RECA d.o.o. na društvenim mrežama

Aktivni smo i na društvenim mrežama. Korištenje takvih ponuda odvija se na temelju odredbi o zaštiti podataka svake takve društvene mreže. Pratite nas!

Prijave kandidata na natječaj za zapošljavanje

Ako se prijavljujete na natječaj za neko radno mjesto u našem poduzeću ili nam šaljete otvorenu zamolbu s Vašim dokumentima, Vaši će se podaci prikupljati, obrađivati i upotrijebiti isključivo u svrhu postupka odabira kandidata. Za vrijeme trajanja postupka odabira kandidata, svi se Vaši podaci elektronski spremaju na za to posebno predviđeno mjesto.

Pristup Vašoj natječajnoj dokumentaciji odnosno Vašim osobnim podacima sadržanim u dokumentaciji imaju samo osobe koje su odgovorne za odvijanje cijelokupnog procesa izbora novih djelatnika. Vaše podatke ne dostavljamo niti proslijeđujemo trećim osobama.

1. Prijave kandidata

Zahvaljujemo Vam na Vašem interesu za naš objavljeni natječaj za zapošljavanje i na Vašoj (online-) prijavi. Zaštita Vaših osobnih podataka nam je od izuzetne važnosti. Vaše podatke stoga obrađujemo isključivo na temelju zakonskih propisa, osobito na temelju Zakona o telekomunikacijama i europske Opće uredbe o zaštiti podataka (engl. GDPR, njem. DSGVO).

S ovom Izjavom o zaštiti podataka obavještavamo Vas kako prikupljamo, obrađujemo, upotrebljavamo i proslijeđujemo Vaše podatke vezano za Vašu (online-) prijavu. Prijave na natječaj moguće su putem naše web-stranice za čije korištenje vrijedi naša općenita verzija Izjave o zaštiti podataka koju možete pronaći na www.reca.hr ili putem online-prijave preko portala MojPosao. Portalom MojPosao upravlja Tau on-line d.o.o. s kojim imamo ugovor kao našim izvršiteljem obrade prema 28. članku Opće uredbe o zaštiti podataka i za čije korištenje vrijede Opći uvjeti korištenja koje možete pronaći na www.moj-posao.net.

2. Odgovorna služba i kontakt

Pojmovi kao “mi“, „nama“, „naš“, itd. u ovoj Izjavi o zaštiti podataka odnose se na RECA d.o.o. Pojmovi kao „Vi“, „Vama“, „Vaš“, itd. odnose se na Vas kao kandidata.

Ako imate pitanja vezano za zaštitu podataka u okviru Vaše prijave na natječaj za zapošljavanje, ako želite ostvariti određena prava ili zahjeve vezano uz Vaše osobne podatke, obratite nam se putem e-mail-a na recadoo@reca.co.at.

3. Koje podatke prikupljamo i obrađujemo tijekom postupka prijave kandidata na natječaj za zapošljavanje?

Vašom prijavom na natječaj suglasni ste da osim imena i prezimena, titule, datuma rođenja, državljanstva, spola, privatne adrese, privatne e-mail adrese, broja telefona i/ili mobitela, vozačke dozvole i kvalifikacija možemo pohranjivati i obrađivati i sve ostale informacije i fotografije koje su sadržane u zamolbi, životopisu, svjedožbama i drugim poslanim dokumentima kao i određene druge podatke koje nam šaljete s Vašim dokumentima za prijavu.

Osim toga, prilikom posjeta naše web-stranice radi prijave na natječaj za zapošljavanje iz tehničkih se razloga spremaju i drugi podaci kao što je npr. IP-adresa koju Vaš pružatelj internetskih usluga dodjeluje Vašem pristupnom uređaju prilikom spajanja na Internet ili informacije o web-stranici preko koje ste pristupili našoj web-stranici ili informacije o Vašem web-pregledniku (tehničke informacije). Ove tehničke informacije mogu u pojedinačnom slučaju predstavljati osobne podatke. U pravilu, tehničke informacije koristimo samo u slučaju ako je to zbog tehničkih razloga potrebno za poslovanje i za zaštitu naše web-stranice od napada i zlouporabe, kao i u pseudonimiziranom i anonimnom obliku za potrebe statistike.

4. Svrha obrade i proslijeđivanja podataka

Slanjem Vaše natječajne dokumentacije suglasni ste da se svi Vaši osobni podaci sadržani u Vašim prijavnim dokumentima mogu proslijeđivati, obrađivati i upotrijebiti u svrhu traženja budućih djelatnika i njihove administracije. Pristup natječajnoj dokumentaciji imaju samo osobe iz RECA d.o.o. koje su odgovorne za odvijanje cijelokupnog procesa izbora novih djelatnika. Vaši osobni podaci neće se proslijeđivati trećim osobama niti na bilo koji način koristiti u marketinške svrhe.

5. Vaša prava vezana za obradu Vaših osobnih podataka

Ako želite iskoristiti neko od navedenih prava vezanih za obradu Vaših osobnih podataka, možete nam se javiti putem nekih od navedenih kontakata (vidi pod točkom 2.).

Radi zaštite Vaših prava i Vaše privatnosti pošaljite nam s Vašim zahtjevom kopiju Vaše važeće identifikacijske isprave i navedite nam Vašu poštansku adresu.

5.1. Pravo na pristup informacijama

Možete zahtijevati potvrdu o tome da li obrađujemo i u kojoj mjeri obrađujemo Vaše podatke.

5.2. Pravo na ispravak

Ako su Vaši osobni podaci nepotpuni ili netočni, možete u bilo kojem trenutku tražiti njihov ispravak odnosno njihovu nadopunu.

5.3 Pravo na brisanje

Možete zahtijevati brisanje Vaših osobnih podataka ako te podatke obrađujemo nezakonito ili ako obrada tih podataka previše zadire u Vašu privatnost. Imajte na umu da postoje pravno priznati razlozi koji ne dozvoljavaju trenutačno brisanje podataka, npr. ispunjavanje zakonske obveze – kao što je zakonski regulirana obveza čuvanja ili dokazivanje zakonskih prava.

Ako ne postoji nikakva druga pravna osnova za obradu podataka i/ili nema nikakvog zakonski priznatog razloga protiv brisanja, Vaše spremljene osobne podatke obrisat ćemo najkasnije 18 mjeseci nakon završetka natječajnog postupka. U slučaju Vaše privole da Vaše osobne podatke možemo spremiti na dulji vremenski rok, brisanje Vaših osobnih podataka obavljamo nakon Vašeg opoziva.

5.4. Pravo na ograničenje obrade (vrijedi od 25.05.2018.)

Ograničenje obrade Vaših podataka možete zahtijevati:

 • ako osporavate točnost prikupljenih podataka i to na vrijeme koje nam onemogućava da provjerimo točnost tih podataka,
 • ako je obrada podataka nezakonita, a Vi odbijate brisanje tih podataka i umjesto toga zahtijevate ograničenje obrade,
 • ako mi Vaše podatke više ne trebamo za predviđenu namjenu, a Vi te podatke trebate za dokazivanje prava ili za potrebe obrane zakonskih prava ili ako ste uložili prigovor protiv obrade podataka.

5.5. Pravo na prijenos podataka (vrijedi od 25.05.2018.)

Možete zahtijevati da Vam podatke koje ste nam povjerili na čuvanje dostavimo u strukturiranom i digitalnom obliku:

 • ako te podatke obrađujemo na temelju Vaše suglasnosti koju možete bilo kada opozvati ili za ispunjavanje međusobnog ugovora,
 • ako se obrada tih podataka obavlja pomoću automatiziranih postupaka.

5.6. Pravo na prigovor

Ako obrađujemo Vaše podatke za percepciju zadaća od javnog interesa, za obavljanje javne djelatnosti ili ako se kod obrade pozovemo na potrebu zaštite naših legitimnih interesa, možete u slučaju postojanja važnog interesa za zaštitom Vaših podataka uložiti prigovor protiv obrade tih podataka na recadoo@reca.co.at.

5.7. Pravo na žalbu

Ako smatrate da obrada Vaših podataka krši hrvatske i europske uredbe o zaštiti podataka ili ako su na bilo koji način povrijeđeni Vaši zahtjevi za zaštitom podataka, imate pravo na žalbu kod hrvatske Agencije za zaštitu podataka, a od 25.05.2018. i kod određenog nadzornog tijela unutar Europske unije.

5.8. Pravo na zahtjev o naknadi

Ako neko od navedenih prava koristite neutemeljeno ili jako često, možemo od Vas zahtijevati primjerenu naknadu za obradu ili odbiti obradu Vašeg zahtjeva.

Potencijalni primatelji Vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke eventualno proslijeđujemo u gore navedene svrhe trećim osobama (osobito ako je to potrebno u svrhu izvršenja narudžbe ili naplate odnosno ako imamo Vašu prethodnu suglasnost), uključujući i druga poduzeća RECA grupacije ili koncerna. S iznimkom dolje opisanih točaka ili u nekom od Vas odobrenom kontekstu (npr. ako se slažate s drugim vrstama prijenosa podataka koji su u korelaciji s prijavom vezanom uz neku određenu uslugu) ne prodajemo ni ne trgujemo Vašim osobnim podacima. Svaki oblik komunikacije koji sadrži Vaše osobne podatke s naše strane odvija se uz striktno pridržavanje važećih zakonskih uredbi.

Druga poduzeća RECA grupacije

Vaše osobne podatke eventualno dijelimo i s drugim poduzećima RECA grupacije (koje ti podatke trebaju za npr. lokalnu verziju web-stranice) te s našim poslovnim partnerima ako za to postoji opravdani razlog i ako je komunikacija zakonski dozvoljena. Zakonski je legitimno ako ste npr. suglasni s dijelenjem Vaših osobnih podataka ili ako to dopuštaju ili zahtijevaju važeće zakonske uredbe. Ako Vaše podatke dijelimo s drugim poduzećima RECA grupacije, radimo to u svakom od tih slučaja isključivo radi zadovoljavanja neke odgovarajuće svrhe.

Izvršitelji obrade

U naše ime i prema našim uputama možemo eventualno za obradu podataka koristiti usluge određenih izvršitelja obrade (npr. od nas ovlaštenih poduzeća ili pojedinačnih osoba). U okviru izvršavanja procesa narudžbe ovlašteni pružatelji usluga dobivaju od nas potrebne podatke za izvršavanje narudžbe ili naloga (kao što su npr. špedicijska i logistička poduzeća i banke).

Ostali primjeri: upravljanje bazama podataka, službe za održavanje, web analize, obrada pristiglih upita, isporuka paketa, slanje pošte i e-mailova, uklanjanje ponavljajućih podataka iz lista kupaca, analiza podataka, potpora distribuciji i marketingu, obrada plaćanja putem kartičnog poslovanja, služba za kupce.

Izvršitelji obrade mogu biti npr. IT poduzeća, poduzeća koje nude usluge kartičnog poslovanja, kreditne agencije ili pravni, financijski i ostali savjetnici. Izvršitelji obrade imaju isključivo pristup osobnim podacima koji su potrebni za obavljanje njihovih specifičnih zadataka. Mi jamčimo da su svi izvršitelji obrade svjesni svojih odgovornosti i da ih se u potpunosti pridržavaju.

Ako i koristimo usluge izvršitelja obrade, ostajemo odgovorni za zaštitu Vaših podataka. Izvršitelje obrade izvan Europske unije angažirat ćemo samo onda kada za odgovarajuću treću zemlju postoji adekvatna odluka Europske komisije ili ako smo s izvršiteljima obrade ugovorili garancije ili obvezne interne uredbe o zaštiti podataka.

Proslijeđivanje trećim osobama

Da bi Vam uvijek mogli ponuditi profesionalnu uslugu, radimo s visoko specijaliziranim poduzećima koja nas podržavaju kod provođenja naših poslovnih aktivnosti. Takva poduzeća obavljaju za nas usluge web-hostinga ili slanja e-mail poruka. U nekim slučajevima ta poduzeća imaju pristup Vašim određenim osobnim podacima kako bi Vama u naše ime ponudila određenu uslugu. Ta poduzeća biraju se na pažljiv i savjestan način i ne smiju koristiti Vaše podatke za svoje vlastite interese. Vaše osobne podatke možemo proslijeđivati i u slučajevima:

 • ako imamo Vašu suglasnost vezano za prosljeđivanje,
 • ako smo obvezni proslijediti Vaše podatke na temelju poziva, sudskog naloga ili drugih sudskih propisa ili zahtjeva,
 • ako smo mišljenja da je objavljivanje potrebno radi opće dobrobiti kako bi se spriječilo nekvo kazneno djelo odnosno kako bi smo reagirali da zaštitimo naše web-stranice od napada ili kako bi smo zaštitili vlasništvo i sigurnost od RECA d.o.o., naših kupaca i korisnika ili zajednice,
 • ako se spajamo ili ako smo preuzeti od strane drugog poduzeća ili ako prodajemo web-stranicu ili poslovnu jedinicu od RECA d.o.o. ili ako naša imovinske vrijednosti u cijelosti ili u određenom dijelu prelaze u vlasništvo drugog poduzeća. U takvim slučajevima Vaši podaci vjerojatno spadaju u vrijednost imovine koja prelazi u vlasništvo drugog poduzeća.
Proslijeđuju li se osobni podaci u inozemstvo?

Primatelji Vaših osobnih podataka mogu se nalaziti i u nekoj drugoj državi. To može uključivati države u kojima su na snazi zakoni o zaštiti podataka koji pružaju manju zaštitu od zakona u Vašoj domovini. Ako je Vaše sjedište u Europskoj uniji, Europskom gospodarskom prostoru ili Švicarskoj, postoji mogućnost da država u kojoj primatelj ima svoje sjedište, slovi kao nesigurna prema Europskoj direktivi o zaštiti podataka (95/46/EZ) odnosno prema švicarskom zakonu o zaštiti podataka. Neovisno o tome, RECA d.o.o. u takvom slučaju osigurava za Vaše podatke primjerenu zaštitu, npr. da je osigurano da primatelj zadovoljava „Safe Harbor“ načela (za primatelje u SAD-u) ili da RECA d.o.o. zahtijeva od primatelja potpisivanje tzv. EU-modelnih odredbi, niza ugovornih odredbi koje je usvojila Europska komisija u svrhu odgovarajuće zaštite osobnih podataka kod njihovih prekograničnih transfera.

Sigurnost podataka

U RECA d.o.o. svjesni smo važnosti sigurnosti podataka te nam je stoga posebna želja da Vaša iskustva vezana uz pregledavanje i kupnju proizvoda budu što je moguće sigurnija. Za zaštitu Vaših osobnih podataka definirali smo prikladne zaštitne mjere, uključujući i tehničke i organizacijske mjere protiv neovlaštenog pristupa, neprimjerenog korištenja, promjene, nepropisnog ili slučajnog uništenja kao i slučajnog gubitka, kako online tako i offline. Naši djelatnici koji obrađuju osobne podatke dužni su čuvati tajnost podataka i toga se trebaju i pridržavati. Kao mjera zaštite, Vaši se osobni podaci prenose u šifriranom obliku. Za zaštitu komunikacije putem web-preglednika upotrebljavamo npr. SSL = Secure Socket Layer. Ovakav oblik komunikacije prepoznat ćete po simbolu lokota koji Vaš preglednik pokazuje kod uspostavljanja SSL-veze. Kako bi se osigurala trajna zaštita Vaših podataka, redovito se kontroliraju sigurnosne tehničke mjere i ako je potrebno prilagođavaju se najnovijem stanju tehnologije. Ova osnovna načela vrijede i za poduzeća koja obrađuju podatke po našem nalogu i prema našim uputama.

Neovisno o našim vlastitim mjerama, molimo Vas da i sami definirati sve moguće mjere predostrožnosti za zaštitu Vaših osobnih podataka kada ste aktivni na Internetu. Koristite sigurne lozinke i nikada nemojte upotrijebiti iste lozinke za različite prijave. Uvijek koristite najnoviju verziju web-preglednika koji omogućuje uspostavljanje SSL-veze. Po mogućnosti se u potpunosti odjavite nakon korištenja računala kojeg dijelite s drugim osobama i nikada ne dijelite Vašu lozinku trećim osobama.

Brisanje podataka

Osim u slučaju Vašeg zahtjeva za brisanjem (vidi 11.3.), brisanje Vaših osobnih podataka uslijedit će nakon isteka zakonskih obveza čuvanja tih podataka, ako podaci više nisu potrebni nakon ispunjavanja svrhe za njihovo pohranjivanje, nakon prestanka pravnih sporova ili ako je neprihvatljivo njihovo pohranjivanje iz drugih zakonskih razloga. Podaci kao što su ime i prezime, adresa, kupljeni proizvodi i datum kupnje ostaju nakon toga pohranjeni sve do prestanka jamstva za proizvod (10 godina).

Vaša prava vezana za obradu Vaših osobnih podataka

Ako želite iskoristiti neko od navedenih prava vezanih za obradu Vaših osobnih podataka, možete nam se javiti putem nekih od navedenih kontakata.

Radi zaštite Vaših prava i Vaše privatnosti pošaljite nam s Vašim zahtjevom kopiju Vaše važeće identifikacijske isprave i navedite nam Vašu poštansku adresu.

1. Pravo na pristup informacijama
Možete zahtijevati potvrdu o tome da li obrađujemo i u kojoj mjeri obrađujemo Vaše podatke.

2. Pravo na ispravak
Ako su Vaši osobni podaci nepotpuni ili netočni, možete u bilo kojem trenutku tražiti njihov ispravak odnosno njihovu nadopunu.

3. Pravo na brisanje
Možete zahtijevati brisanje Vaših osobnih podataka ako te podatke obrađujemo nezakonito ili ako obrada tih podataka previše zadire u Vašu privatnost. Imajte na umu da postoje pravno priznati razlozi koji ne dozvoljavaju trenutačno brisanje podataka, npr. ispunjavanje zakonske obveze – kao što je zakonski regulirana obveza čuvanja ili dokazivanje zakonskih prava.

Ako ne postoji nikakva druga pravna osnova za obradu podataka i/ili nema nikakvog zakonski priznatog razloga protiv brisanja, Vaše spremljene osobne podatke obrisat ćemo u roku 14 dana. Ako u trenutku Vašeg zahjeva za brisanjem još postoje neriješeni pravni sporovi, brisanje će se obaviti 14 dana nakon obostranog ispunjenja ugovora odnosno nakon završetka pravnog spora.

4. Pravo na ograničenje obrade (vrijedi od 25.05.2018.)
Ograničenje obrade Vaših podataka možete zahtijevati:

 • ako osporavate točnost prikupljenih podataka i to na vrijeme koje nam onemogućava da provjerimo točnost tih podataka,
 • ako je obrada podataka nezakonita, a Vi odbijate brisanje tih podataka i umjesto toga zahtijevate ograničenje obrade,
 • ako mi Vaše podatke više ne trebamo za predviđenu namjenu, a Vi te podatke trebate za dokazivanje prava ili za potrebe obrane zakonskih prava ili ako ste uložili prigovor protiv obrade podataka.

5. Pravo na prijenos podataka (vrijedi od 25.05.2018.)
Možete zahtijevati da Vam podatke koje ste nam povjerili na čuvanje dostavimo u strukturiranom i digitalnom obliku:

 • ako te podatke obrađujemo na temelju Vaše suglasnosti koju možete bilo kada opozvati ili za ispunjavanje međusobnog ugovora,
 • ako se obrada tih podataka obavlja pomoću automatiziranih postupaka.

6. Pravo na prigovor
Ako obrađujemo Vaše podatke za percepciju zadaća od javnog interesa, za obavljanje javne djelatnosti ili ako se kod obrade pozovemo na potrebu zaštite naših legitimnih interesa, možete u slučaju postojanja važnog interesa za zaštitom Vaših podataka uložiti prigovor protiv obrade tih podataka. Bez bilo kakvog obrazloženja i u bilo kojem trenutku možete opozvati primanje reklamnih sadržaja.

7. Pravo na žalbu
Ako smatrate da obrada Vaših podataka krši hrvatske i europske uredbe o zaštiti podataka ili ako su na bilo koji način povrijeđeni Vaši zahtjevi za zaštitom podataka, imate pravo na žalbu kod hrvatske Agencije za zaštitu podataka, a od 25.05.2018. i kod određenog nadzornog tijela unutar Europske unije.

8. Pravo na zahtjev o naknadi
Ako neko od navedenih prava koristite neutemeljeno ili jako često, možemo od Vas zahtijevati primjerenu naknadu za obradu ili odbiti obradu Vašeg zahtjeva.

Poveznice na web-stranice drugih poduzeća

Naša web-stranica može sadržavati poveznice na web-stranice drugih poduzeća koje ne podliježu našoj kontroli. Zbog toga nismo odgovorni za mjere zaštite podataka na vanjskim web-stranicama. Posjet takvim web-stranicama spada u Vašu vlastitu odgovornost. Preporučamo Vam da se informirate o zaštiti podataka takvih drugih web-stranica.

Naše web-stranice mogu sadržavati dijelove, alate ili sadržaje koji su povezani s uslugama drugih poduzeća (npr. Google Maps ili gumbi za dijelenje na društvenim mrežama). Kada pregledavate naše stranice koje ih sadrže, te kada kliknete na takve poveznice mogu se određene informacije iz Vašeg preglednika automatski poslati drugom poduzeću. Više informacija o tome možete pronaći u smjernicama o zaštiti podataka odgovarajućeg poduzeća. Ograničavamo primjenu na poduzeća s detaljnim Izjavama o zaštiti podataka.

Kako se promjene u Izjavi o zaštiti podataka ažuriraju na našoj web-stranici?

Naše poslovanje podložno je stalnim promjenama i zbog toga ćemo s vremena na vrijeme prilagođavati i ažurirati našu Izjavu o zaštiti podataka. Novu verziju naše Izjave o zaštiti podataka objavit ćemo na našoj web-stranici. Da se radi o novijoj verziji lako možete utvrditi ako provjerite navedeni datum verzije. Nakon objave nove verzije Izjave o zaštiti podataka, pretpostavljamo da ste kod daljneg korištenja naše web-stranice suglasni s novom verzijom.

Kolačići (engl. Cookies)

Prihvaćanje kolačića predstavlja preduvjet za posjet našoj web-stranici.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se spremaju na Vaš uređaj, a sadrže određene postavke i podatke koji se razmjenjuju između našeg servera i Vašeg web-preglednika. U pravilu, razlikuju se dvije vrste kolačića, tzv. sesijski kolačići koji se brišu zatvaranjem web-preglednika i temporarni / stalni kolačići koji na Vašem uređaju ostaju spremljeni za stalno ili na neko dulje vremensko razdoblje. Spremanje kolačića pomaže nam da našu web-stranicu i ponude optimalno prilagodimo Vama kako bi Vam olakšali njezino korištenje, npr. da svaki put prilikom posjete našoj web-stranici uvijek ne unosite određene podatke.

Upotrebljavamo kolačiće koji se učitavaju s Vašeg uređaja samo kada putem Vašeg web-preglednika uspostavite vezu s našim serverom. Kolačići služe za ponovno uspostavu Vaših postavljenih postavki i za anonimnu statistiku web-stranice. Vaš web-preglednik možete postaviti da automatski prihvaća kolačiće, da Vas obavještava o slanju kolačića ili da je u potpunosti isključena upotreba kolačića. Čak i ako ne prihvatite kolačiće naše web-stranice ili ako ih obrišete, možete se bez ikakvih ograničenja kretati unutar naše web-stranice.

Detaljan popis kolačića koje koristimo možete pronaći ovdje.

Newsletter

Ako se želite prijaviti za primanje našeg Newslettera, potrebna nam je Vaša e-mail adresa kao i informacije koje nam omogućuju provjeru da ste Vi vlasnik navedene e-mail adrese te da ste suglasni s primanjem Newslettera. Nadalje, potrebni su nam Vaše ime i prezime te naziv firme kako bi Vas mogli povezati s Vašim RECA brojem kupca. Sve ostale podatke prikupljat ćemo samo na Vašoj dobrovoljnoj bazi. Ove podatke upotrijebit ćemo isključivo za slanje potrebnih informacija te ih nećemo prosljeđivati trećim osobama. Naš ćete Newsletter dobivati samo ako ste naš aktivni kupac.

Obrada podataka navedenih u prijavi za primanje Newslettera odvija se isključivo na temelju Vaše suglasnosti / privole (Članak 6. Stavak 1. točka a) GDPR-a).

Vašu suglasnost / privolu za spremanje podataka, e-mail adrese kao i njezino korištenje za primanje Newslettera možete uvijek opozvati, npr. klikom na link za odjavu koji se nalazi na dnu Newslettera.

 

Emarsys

Ovu web-stranicu koristi Emarsys Interactive Services GmbH, Stralauer Platz 34, 10243 Berlin, Njemačka.

Emarsys je usluga pomoću koje se između ostalog organizira slanje, ali i analiza samog Newslettera. Podaci koje ste naveli tijekom Vaše prijave za primanje Newslettera spremljeni su na Emarsys serverima unutar Europske unije.

Ako ne želite da se Vaše podaci koriste za Emarsys analizu, morate se odjaviti za primanje Newslettera. Na dnu svakog našeg poslanog Newslettera postoji link za odjavu. Odjaviti se osim toga možete da nam na sljedeći e-mail goran.plaftak@reca.co.at pošaljete kratku poruku da više ne želite primati naš Newsletter.

SSL- & TLS-šifriranje

Ova web-stranica iz sigurnosnih razloga i zbog zaštite prijenosa povjerljivih sadržaja, kao npr. Vaših narudžbi ili upita, koristi SSL- ili TLS-enkripciju. Šifriranu vezu prepoznat ćete ako se na početku adresne trake Vašeg web-preglednika nalazi lokot i oznaka “https://”.

Kontakt
Kontakt
Zatvori
You have to accept marketing cookies to use this form
Vaši Kontakti:
RECA d.o.o.
RECA d.o.o.
Ivane Brlić-Mažuranić 17, 42000 Varaždin
Compliance RECA d.o.o.
Compliance RECA d.o.o.
Ivane Brlić-Mažuranić 17, 42000 Varaždin
Matija Sinko
Matija Sinko
Business Unit Industry
Goran Plaftak
Goran Plaftak
Marketing, e-Commerce / e-Business
Potvrdite da niste robot.
Hvala Vam na Vašoj poruci!
Vaša kontakt osoba će Vam se uskoro javiti.

Naš cijeli asortiman
za ONLINE listanje

Katalog alata
Katalog alata
Katalog alata
Katalog spojne tehnike
Katalog spojne tehnike
Katalog spojne tehnike
RECA iSTORAGE
RECA iSTORAGE
RECA iSTORAGE
RECA CPS
RECA CPS
RECA CPS
Cijela medijateka
Cijela medijateka
Katalozi i brošure