Poduzeće

ODRŽIVOST & COMPLIANCE

Održivo poslovanje

Održivost koja POKREĆE!

Održivost definiramo kao sveobuhvatni koncept koji naše poduzeće u cjelini čini održivim, a time i prihvatljivijim za život.

  • Održivo poslovanje: ideja o održivosti živi se u svim područjima poduzeća – počevši od logistike pa sve do prodaje.
  • Zeleni proizvodi i održiva rješenja / usluge
  • Održiva podrška djelatnicima
  • Društveno angažiranje
  • Energija, klima i okoliš – kod nas, ali i naših kupaca

S puno pojedinačnih projekata u ovim tematskim područjima poboljšavamo i razvijamo poslovne procese koji poboljšavaju suradnju s našim kupcima, koheziju u našem poduzeću i svijest o zaštiti okoliša.

Compliance ima najviši prioritet

Compliance ima u Kellner & Kunz i u RECA grupaciji zajedno s visokim zahtjevom za kvalitetom, proaktivnom zaštitom okoliša, održivošću u upravljanju te kod pitanja vezana uz odgovornost djelatnika i kod svih operativnih procesa najviši prioritet.

Uprava društva Kellner & Kunz AG i direktori svih poduzeća RECA grupacije isključivo su se opredijelili za pošteno tržišno natjecanje kao i za pridržavanje svih važećih nacionalnih i međunardonih zakona, posebno onih koji se odnose na korupciju, podmićivanje i dogovora oko cijena koje striktno odbijaju i ne toleriraju ni na bilo koji način. Kellner & Kunz AG kao i RECA d.o.o. raspolažu s nizom smjernica u kojima su nedvosmisleno formulirane odredbe o ponašanju. Svaki naš djelatnik informiran je o postojanju takvih odredbi te je prošao i odgovarajuće školovanje.

Učinkovite smjernice i zaštitne mjere
Učinkovite smjernice, odgovarajuća sigurnosna organizacija kao i ljudi koji se pridržavaju i koriste navedene smjernice predstavljaju značajne sigurnosne čimbenike i trebali bi dodatno podržati uspješni razvoj poduzeća!

Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel
RECA Group Compliance Officer & član uprave, Kellner & Kunz AG

“Compliance ima u našem poduzeću u svim područjima najviši prioritet. Kontinuirano ušavršavanje Compliance službenika i interni kontrolni sustav osiguravaju pridržavanje pravila i zakona.”

Mag. Astrid Siegel
Društveni angažman

Naše kooperacije

Servisni centar

Mi pakiramo za Vas!

RECA minis

Dječji vrtić u sjedištu poduzeća u Welsu.

Dobrotvorne akcije

Pomažemo ljudima u nevolji.

Pregled
Ekološki materijal za pakiranje
Održive kutije za isporuku
Održive servisne usluge
Politika ekološki prihvatljivih proizvoda
Energija, klima i okoliš
Pregled
Ekološki materijal za pakiranje
Ekološki materijal za pakiranje

Roba koja se dostavlja u centralno skladište u Wels mora biti zapakirana u skladu s propisima od strane dobavljača kako bi se izbjegla moguća oštećenja. Sukladno porastu količina robe na skladištu, povećava se i količina materijala koji se koristi za pakiranje. Na prvi pogled transportna ambalaža postaje neupotrebljivi otpadni materijal čije zbrinjavanje uzrokuje troškove.

Ali to nije slučaj kod Kellner & Kunz AG. Korištenjem reciklažnog stroja usitnjavamo kartonske kutije od stare ambalaže te dobivamo materijal za punjenje zaštitnih jastučića koje upotrebljavamo kod vlastite isporuke paketa. Naša su pakiranja u cijelosti od papira. Kada kupac otvori njemu dostavljeni paket pronalazi zaštitne jastučiće koje može ili upotrijebiti ili zbrinuti kao stari papir.

Ekološki materijal za pakiranje predstavlja WIN-WIN situaciju jer povećava zadovoljstvo kupaca te smanjuje troškove materijala za punjenje, ali i troškove zbrinjavanja.

Održive kutije za isporuku
Održive kutije za isporuku

Stabilnost transportne ambalaže ima važnu ulogu u cijelom procesu paketne distribucije. Tijekom nadogradnje našeg logistričkog centra prešli smo na novi ekološki prihvatljivi proces pakiranja. Kartonske kutije se prije isporuke režu na optimalnu veličinu čime se značajno smanjuje količina materijala za punjenje. Kompaktnije pakiranje predstavlja također WIN-WIN situaciju jer se smanjenjem transportnih oštećenja povećava zadovoljstvo kupaca.

Održive servisne usluge
Održive servisne usluge

Održive servisne usluge kod upravljanja C-dijelovima:
Raznovrsna inovativna i dobro osmišljena rješenja doprinose ekološki prihvatljivoj upotrebi resursa. Pri tome je naglasak na novim tehnologijama i stalnom razvoju učinkovitih sistema čime se nastoji što više doprinjeti održivosti.

Postrojenje za pranje kutija: RECA KANBAN sistem s višekratno upotrebljivim kutijama
Bazu našeg RECA KANBAN sistema predstavljaju ekološki višekratno upotrebljive kutije. Isporučuju se bez upotrebe materijala za pakiranje, a omogućuju optimalnu iskoristivost regalnog prostora. U našem vlastitom KANBAN postrojenju za pranje kutija, kutije se prije ponovno upotrebe čiste u skladu s ekološki prihvatljivim zahtjevima.

Politika ekološki prihvatljivih proizvoda
Politika ekološki prihvatljivih proizvoda

S ekološki orijentiranom politikom proizvoda želimo generirati optimalnu korist za kupce, ali prije svega i zaštititi naš okoliš. Vrlo nam je važno da koristimo najbolju moguću tehnologiju za zaštitu okoliša. Kod našeg RECA asortimana proizvoda veliku važnost pridajemo ekološkim poboljšanjima i mogućnostima recikliranja (npr. H1 linija kemija, Fillup sistemi kod kemije).

Upravljanje opasnih tvarima
Važno nam je profesionalno upravljanje opasnim tvarima. To uključuje razvrstavanje i označavanje kemikalija prema GHS uredbi, sigurnosno-tehničke listove, procjenu opasnosti kemijsko-tehničkih proizvoda, skladištenje opasnih tvari i redovito školovanje naših djelatnika.

Inovacijski proizvodi kao generator koristi za kupca
RECA stalno preispituje tržište, a ta blizina s tržištem omogućuje nam razvoj sofisticiranih proizvoda. Vrhunac ove uspješne priče je RECA linija račni, dobitnik odlikovanja Design Award 2017., koju karakterizira jedinstvena kombinacija kvalitete i inovacije što je čini pravim održivim alatom!

Energija, klima i okoliš
Energija, klima i okoliš

Nastojimo se pridržavati mnogih održivih i ekološki prihvatljivih mjera. Svatko od nas može svojim postupcima doprinjeti uštedi energije na radnom mjestu čime postaje mali, ali važan kotačić u zaštiti okoliša. Prije svega ovdje je naglasak na razumnom korištenju klime, grijanja i osvjetljenja. Isključivanje računala, monitora i printera na kraju radnog dana za nas su nešto što se podrazumijeva.

Kontakt
Kontakt
Zatvori
You have to accept marketing cookies to use this form
Vaši Kontakti:
Compliance RECA d.o.o.
Compliance RECA d.o.o.
Ivane Brlić-Mažuranić 17, 42000 Varaždin
Matija Sinko
Matija Sinko
Business Unit Industry
Goran Plaftak
Goran Plaftak
Marketing, e-Commerce / e-Business
RECA d.o.o.
RECA d.o.o.
Ivane Brlić-Mažuranić 17, 42000 Varaždin
Potvrdite da niste robot.
Hvala Vam na Vašoj poruci!
Vaša kontakt osoba će Vam se uskoro javiti.

Naš cijeli asortiman
za ONLINE listanje

Katalog alata
Katalog alata
Katalog alata
Katalog spojne tehnike
Katalog spojne tehnike
Katalog spojne tehnike
RECA iSTORAGE
RECA iSTORAGE
RECA iSTORAGE
RECA CPS
RECA CPS
RECA CPS
Cijela medijateka
Cijela medijateka
Katalozi i brošure